Betta på motorsporten Rally

Rally är en motorsport som legat lite i skymundan senaste tiden. Det finns givetvis flera anledningar till detta, varav en är att sporten är en av de äldsta inom just kategorin motorsport. Av den anledningen är det många som har tröttnat en aning på just rally eftersom många mer moderna sporter har tagit över media. Dessutom innefattar rally en lång bana, oftast i skogen, vilket gör det svårare för åskådare att följa och se hela tävlingen om man inte kollar på tv. Exempelvis Formel 1 innefattar en arena där åskådare kan följa bilarna under hela tävlingen, vilket givetvis genererar större publiksiffror. Men, detta hindrar inte oss som älskar att betta på motorsport och framförallt rally. Nedan kommer du kunna läsa om de främsta tipsen för att lyckas med ett bett på kasino.

 

Hur bettar man?

Världens största tävling i rally heter FIA World Rally Championship och det är framförallt den som personer bettar på. I och med att rally inte är så speciellt stor om man jämför med fotboll så finns det inte lika många tävlingar att betta på, utan det är främst de stora mästerskapen. Generellt gällande betting av motorsport och rally så bettar man på den chaufför man tippar att vinna.

 

I och med att rally inte är en lagsport utan en individuell sport så finns det inte möjligheter att tippa på exempelvis målgörare i laget eller liknande. Däremot finns det möjlighet att antingen välja att betta på en tävling, en hel säsong eller ett visst stadium. I motorsportens värld fungerar det oftast så att ett mästerskap pågår inte under en kort period eller under ett tillfälle, utan det kan oftast vara en serie eller liga som har tävlingar runt om i världen dit världseliten åker. En sådan deltävling går att betta på och därmed tippa på vinnaren, eller så bettar man på vem som kommer vinna hela mästerskapet när sista tävlingen är klar.

 

Ett visst stadium innebär ett visst antal tävlingar som spelsajten själv väljer. När man bettar på den chauffören som ska vinna, så måste de i vissa fall inte innebära att han vinner hela deltävlingen. Eftersom rally kan innefatta runt 200 startande bildar i vissa tävlingar så är det många små faktorer som kan avgöra vilken bil som vinner, inte minst väder. Om det är många startande så kan starttiderna dras ut på flera timmar eftersom säkerheten kräver att bilarna inte får starta för tätt efter varandra. Det innebär att vädret kan hinnas ändra under alla starter vilket kan göra att en viss chaufför kan få mycket sämre förutsättningar än någon annan. Men om chauffören är bättre än någon annan brukar detta visa sig ändå, så för att ens bett ska gå igenom så måste chauffören som personen i fråga har bettat på komma på första, andra eller tredje plats i hela tävlingen eller mästerskapet. En tredjeplats innebär att du som bettat får 50% av den ursprungliga återbetalningen av en vinst, medan en första- respektive andraplats generar full återbetalning, det vill säga 100%.

 

Andra betting-möjligheter

Just för rally finns det specifika betting-möjligheter som är väldigt populära bland personer som bettar. Dels finns det en så kalas ”H2H”, som innebär att spelsajten sätter två spelare mot varandra och så får personer betta på vilken av dem som får den snabbaste tiden i tävlingen eller i slutet av säsongen. Alla betting möjligheter gäller aningen för deltävlingar eller hela mästerskapet. Om det blir samma tid, vilket är väldigt ovanligt att det sker, så är oddsen inställda på 1,00. Denna möjlighet finns även för ”H3H”, vilket går ut på samma sak fast att det är tre deltagare man bettar på vem som kommer få bäst tid. Om en spelare som är med i ”H2H” duellen eller ”H3H” inte ställer upp i en tävling eller etapp så anses bettingen ogiltig.