Evel Knievel ansågs vara våghalsarnas våghals. Han jobbade som stuntman, och inte vilket stuntman som helst utan på motorcyklar. Tyvärr dog Evel den 30 november 2007 efter att ha varit sjuk i flera år, i bland annat diabetes och hepatit C.

Hans mest berömda stunt

Du har säkert sätt en film med Evel Knievel på TV eller internet, då han ofta får vara stundman. Han har ett legendariskt stunt när han sitter på motorcykelsadeln, och är bland de mest sedda sportevenemangen på TV inom alla kategorier. Ett stunt han har gjort som anses vara det han är mest berömd över, genomfördes den 8 september år 1974 när Robert Craig ”Evel” Knievel, som är hans riktiga namn, skulle hoppa med en raketdriven motorcykel över Snake River Canyon i Idaho som ligger i USA. Snake River Canyon är en stor flod. Evel Knievel ville först hoppa över Grand Canyon men han fick inte tillåtelse av de lokala myndigheterna. Så det blev istället det förstnämnda, Snake River Canyon. Om du var tillräckligt gammal för att höra och läsa om sådant år 1974 så vet du säkert hur det slutade. För dig som inte vet om det så lyckades Evel aldrig hoppa tillräckligtlångt på grund av vindarna, utan istället så kraschade han nere i ravinsprickans botten. Dock hade han tur i oturen så att vindarna förde honom ut från bergväggen på andra sidan och han landade mitt ute i floden. Det räddade hans liv denna gång. Dock skulle man kunna säga att det är en del till varför han dog. Efter att ha riskerat sitt liv många gånger och utsatt sig för många krascher sedan 1960-talet, så har Evel Knievel genomgått många blodtransfusioner och tillslut gav dem honom Hepatit C. År 1999 genomgick han även en levertransplantation. Han blev till slut 69 år gammal, vilket många anser vara ganska länge för att arbeta som stuntman.

 

Andra stunt Evel Knievel har gjort

Som alla andra så fick Evel börja mjukt i sin karriär innan han vågade sig på de riktigt svåra stunten, som även har gjort honom känd. Han har bland annat hoppas över bussar och andra hinder, och det har även varit hans specialitet. Det är bland annat därför som han även har fått så många jobb i action filmer och liknande, för att hans typ av stunt är sådant som efterfrågas mycket i sådana typer av filmer. Evels storhetstid var på 1970-talets första hälft då han blev känd över hela världen för sina busshopp. Hans längsta busshopp gjorde han 1975 och det tog honom över 14 Greyhoundbussar. Han har även spelat sig själv i en film vid namn Viva Knievel som är från 1977, som han är ganska känd för.

Evel slutade sin karriär i mars 1981, då var han 43 år gammal. Som du säkert förstår och som du tidigare har läst så hade han stora hälsoproblem i slutet av sitt liv, både direkt och indirekt från hans skador med sitt jobb som stuntman.